22 апреля 2013 г.

Ziua Planetei


ZIUA PLANETEI PĂMÎNT

În fiecare an, la 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pămîntului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare s-a născut în SUA. Ziua Pămîntului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.
În anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pămîntului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pămînt.

În continuare, fără prea multă vorbă, vă propun cîteva poze ale celor mai pitoreşti locuri din Israel.

IERUSALIM unul dintre cele mai vechi, mai iubite şi mai vizitate oraşe ale lumii. Ierusalimul este considerat şi numit oraş sfînt, pentru că aici se întîlnedc cele trei mari relogii ale omenirii: iudaismul, creştinismul şi islamul.



Zidul Plîngerii - cel mai sfînt loc din Ierusalim. Aici vin evreii din toată lumea pentru a se ruga, considerînd că este locul în care îl întîlnesc pe Dumnezeu.



Cupola Stîncii - cea mai mare moschee din Ierusalim poate găzdui pînă la cinci mii de persoane.



În cursul anului, oraşul Ierusalim este vizitat de milioane de creştini care doresc să vadă locurile sfinte pe care a umblat Mîntuitorul.


BETHLEHEM – un oraş sfînt din toate punctele de vedere. 


Din toate colţurile lumii oameni de toate naţionalotăţile şi toate vîrstele vin aici an de an pentru a se închina la unele dintre cele mai frumoase biserici şi a asimila o cultură despre care au citit doar în cărţile religioase.



AKKO – un oraş aflat la Mediterană şi vechi de 5000 de ani care merită vizitat doar pentru pitorescul său. 


Akko a fost declarat patrimoniu UNESCO.



HAIFA - locul unde se combină tradiţia cu modernul. 


Una dintre atracţiile principale ale oraşului este muntele Carmel, de unde se deschide o panoramă minunată asupra oraşului. 


Pe munte se află locul sfînt Bahai, ce cuprinde Casa Universitară a Justiţiei şi Altarul lui Bab, o grădină zoologică şi parcul Gan Haem.




 NAZARETH locul unde şi-a petrecut copilăria Iisus. 


Cele mai frumoase locuri de aicisunt Catedrala Catolică Buna Vestire – cea mai mare construcţie din Orientul Apropiat ridicată pe locul unde se afla casa Fecioarei Maria, 



Biserica Sf. Iosif, Sinagoga şi Biserica Sf. Gavril, locul unde se afla izvorul Mariei.


TIBERIAS – oraş ridicat în urmă cu peste 2000 de ani şi denumit dupănumele lui Tiberius Augustus. 


Este unul din cele patru oraşe sfinte ale evreilor.



Комментариев нет:

Отправить комментарий